Ken jij de wondervraag?!

Voor mijn opleiding tot professional organizer gingen we aan de slag met de zogenaamde wondervraag. Ik vond dat zo leuk, dat ik hier een bericht aan wil wijden. 

Oplossingsgerichte aanpak

Als je een vaag, abstract doel graag wil ombuigen in iets concreets, haalbaars en relevants, stel je de wondervraag. Het is een coachtechniek die in de zorg veel wordt toepast. Maar ik kan er als professional organizer ook prima mee uit de voeten! Ik vraag mijn klant om zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven hoe haar situatie eruit zou zien als haar probleem als door een wonder verdwenen was. Als er bijvoorbeeld kabouters in huis waren geweest en haar keuken hadden opgeruimd. Hoe zou dat er dan uitzien?! Je laat je klant dan omschrijven wat ze dan allemaal ziet en hoe haar spullen zijn opgeruimd, tot in het kleinste detail. Het doel: je verschuift de aandacht van de klant van problemen naar haar wensen én je krijgt inzicht in wanneer je klant tevreden is. Een oplossingsgerichte aanpak, heel positief ingestoken! En daar hou ik van. 

Mooie beelden op Pinterest

In de oefening die wij deden, moesten we deze wensbeelden in concrete beelden beschrijven. Je ziet bij wijze van spreken een compleet moodboard à la VT Wonen voor je. Ik zocht een mooi plaatje van zo'n huis waar ik wel blij van word: opgeruimd, strak én sfeervol. Ik verzamel ze graag op Pinterest


Reacties

Populaire posts