Maak van je fout een kans!


DRU Inspiratiepunt

Vanwege corona kon mijn opruimspreekuur in het Schaftlokaal van de DRU op woensdag 4 november (de eerste woensdag van de maand) niet doorgaan. En nét op dat moment verscheen hierover een artikel in de Ulftse Krant  Mooie publiciteit, maar niet de juiste, want het spreekuur in het Schaftlokaal kon niet doorgaan! 

Ik plaatste direct een bericht op mijn website en deelde deze op al mijn social media kanalen. Ik dacht dat hiermee de kous af was. Wat kon ik immers nog meer doen?! 

Kwaad

Totdat het afgelopen woensdag de eerste woensdag van de maand = opruimspreekuur was. Ik werd gebeld door het DRU Inspiratiepunt, er had zich een mevrouw gemeld die graag mijn advies wilde. Ze hadden mijn telefoonnummer opgezocht en aan deze mevrouw doorgegeven, ik kon een telefoontje verwachten. Dat was goed nieuws! Maar deze mevrouw was kwaad, want ik was er niet! En bij de DRU wisten ze ook nergens van. 

Hoe laat ik een persoonlijk archief vertrouwelijk vernietigen?

Ik besloot haar te laten uitrazen, mijn grenzen aan te geven (hier was ze fors overheen gegaan) en vervolgens vroeg ik hoe ik haar kon helpen. Dat bleek de juiste tactiek. De vraag die zij had, heb ik uitgezocht, uitgewerkt en haar aangeboden. Gratis en voor niks, als service vanuit het opruimspreekuur. Wat haar vraag was? Hoe laat ik een persoonlijk archief van foto's en dia's vertrouwelijk vernietigen?  

Wat heb ik geleerd? 

  1. Dat mijn tactiek van laten uitrazen en eroverheen stappen de juiste was.
  2. Dat niet iedereen op internet zit; alternatieve kanalen zijn dus absoluut noodzakelijk om je boodschap te vertellen.
  3. Dat ik nu weet wat de mogelijkheden en kosten zijn van het vertrouwelijk laten vernietigen van foto's en dia's. 
  4. Dat ik moet zorgen dat ze bij het DRU Inspiratiepunt weten van mijn opruimspreekuur op de eerste woensdag van de maand.

Flyers langsbrengen

De mevrouw die kwaad was dat ik er niet was, bracht me op een idee. Na haar telefoontje ben ik direct op de fiets gestapt en heb een flinke stapel flyers afgegeven bij het DRU Inspiratiepunt en natuurlijk een praatje gemaakt. De volgende keer dat zich hier iemand meldt, weten zij van het opruimspreekuur en kunnen ze mijn flyer aanbieden. Het liefst ga ik natuurlijk verder met het opruimspreekuur in het Schaftlokaal, maar ik vrees dat dit nog wel even duurt vanwege corona. 

Wat is jouw opruimvraag?

Heb jij ook een opruimvraag? Stel hem gerust, ik help je graag! Dat mag je de eerste woensdag van de maand doen, maar ook op een ander moment dat het jou uitkomt!

Flyers bij het DRU Inspiratiepunt

Reacties

Populaire posts