Welke idioot belt me om de haverklap?!

Foto: Pixabay

Superleuk om je eigen bedrijf te hebben. Ik krijg veel positieve reacties, zowel privé als in mijn baan als communicatieadviseur bij het waterschap. Het is een mooie binnenkomer bij een eerste gesprek. Omdat ik ook op LinkedIn actief ben en hier regelmatig artikelen plaats, weten de meeste mensen wel waar ik mee bezig ben en stellen me vragen over 'Opgeruimd met Carmen', ik vertel er graag over.

Hijgerige telemarketeers

Ook de inschrijving bij de Kamer van Koophandel in Arnhem, afgelopen juli, verliep positief: ze waren vriendelijk en belangstellend. Maar er is één ding waar ik zo de schurft aan heb: sinds ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel word ik regelmatig telefonisch benaderd door hijgerige telemarketeers die iets aan me willen verkopen. Hier heb ik niet om gevraagd!

Blokkeren

Ik heb mijn telefoon vaak op stil staan. Dan kan ik rustig werken. Af en toe kijk ik of iemand gebeld heeft en of ik diegene terug moet bellen. Werkt prima en zo kom ik goed door mijn werk heen. En zie ik dus vaak dezelfde telefoonnummers die me hebben gebeld, maar geen bericht hebben achtergelaten. En als je ze vervolgens terugbelt, hoor je helemaal niets! Als ik het telefoonnummer opzoek, weet je meteen hoe laat het is: dit is weer zo'n vervelend bedrijf die iets aan je probeert te verkopen en heel veel mensen lastigvalt. Heel simpel: dit telefoonnummer blokkeer ik direct. Afgelopen week liep het helemaal de spuigaten uit. Ik had net het nummer met aan het eind 452 geblokkeerd, toen 451 me belde. Denken ze nou werkelijk dat ik nu wel geïnteresseerd ben?!  

Dieptepunt

Het absolute dieptepunt was een telefoontje van een vriendelijke dame die vertelde dat ze voor de Kamer van Koophandel werkte en aangaf dat er al verschillende mensen interesse in mijn dienstverlening hadden. Maar ik was zo slecht te vinden. Oh, had ik ook een website?! Enfin, aan het eind van het liedje bleek ik flink te moeten betalen om beter vindbaar te zijn. Omdat deze mevrouw zo vriendelijk en belangstellend was, zou ik er bijna intuinen... wat voelde ik mij dom. Gelukkig heb ik niets toegezegd en vroeg ik om bedenktijd. Dat vond ze vreemd. Toen dacht ik al: hier klopt iets niet, er is niets vreemds aan het vragen van bedenktijd en rustig ergens over nadenken. Ik heb haar telefoonnummer opgezocht en ze bleek mensen nogal agressief te benaderen. Je raadt het al: haar nummer heb ik direct geblokkeerd!

Ophouden!

Heb je nu als tip voor mij om me in te schrijven in het 'bel-me-niet-register'? Dat heb ik al gedaan. En toch blijven ze je benaderen. Wat bezielt zulke bedrijven om onschuldige, beginnende ZZP'ers lastig te vallen met producten of diensten waar je niet om gevraagd hebt? Als ik iets nodig heb, vind ik het zelf wel! Ik ga ook geen mensen bellen om ongevraagd hun huis op te ruimen of hun agenda op orde te brengen. Dus: ophouden nu!!


Reacties

Populaire posts