Er is altijd wel iets op te ruimen

Ik heb mijn laatste opdracht onlangs afgerond en ik hoop binnenkort weer bij iemand aan de slag te kunnen. En wat doe je dan in de tussentijd? Dan ga je thuis aan het opruimen! Het geeft me veel voldoening om mijn kledingkast op te ruimen (en de kleding doet mee in de Ketting Kledingruil). Of een keukenla. En eindelijk een oplossing te hebben voor al die losse mondkapjes.

Teveel spullen in een kleine ruimte

Ik zat al lange tijd aan te hikken tegen de voorraadkast. Er stonden gewoon teveel spullen. Dan had ik opgeruimd en binnen een mum van tijd was het weer een rommel.

Ik bewaar grofweg twee soorten spullen in de voorraadkast en zodoende heb ik ook in twee delen opgeruimd:

  1. Non-food: vazen, bloempotten, schoonmaakmiddelen
  2. Food

Non-food

Ik heb de vloer helemaal leeg- en schoongemaakt (hier stond de non-food). Ik heb alles uit de voorraadbakken gehaald, op de eettafel gezet en in mijn handen gehad. Door alles bij elkaar te zien, zag ik hoeveel ik had en wat ik weg kon doen omdat ik het niet nodig had. De spullen die ik niet meer wilde, verdeelde ik in EO (elders opruimen), kringloopwinkel en container. Wat ik overhield, verdeelde ik -op een veel logischer manier- opnieuw in de schoongemaakte bakken. Ik hield 5 bakken over! De volle bakken plaatste ik alvast op de vloer van de voorraadkast, netjes in de hoek zodat ik zoveel mogelijk vloer vrij liet. 

Food

Vervolgens heb ik de etenswaren per plank opgeruimd. Eerst alles van de plank, schoonmaken en overzichtelijke, soort bij soort plaatsen. Het is slim om dan direct ook even te kijken of er voedingsmiddelen aan de datum zijn. Dat had ik in januari pas gedaan en was voor mij nu niet nodig. 

Tijd goed besteed

Ik heb de spullen voor de kringloopwinkel direct in een tas gedaan, spullen in de container gegooid en de spullen die een andere plek nodig hadden, daarheen gebracht. Ik heb de zondagmiddag goed besteed. En natuurlijk had ik tussendoor ook nog gewoon tijd voor een lekker wijntje, samen met Olaf. 

Waar begin ik?

Wil je ook opruimen maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je even een duwtje in de rug nodig? Je kunt me gerust mailen of bellen als je vragen hebt. Reacties

Populaire posts