Opruimadvies en verkoopstyling in één opdracht

Huis klaar voor de verkoop


De vraag van mijn klant was duidelijk: "geef opruimadvies en help bij het verkoopklaar maken van ons huis". Eind december, net na de kerst, kreeg ik een telefoontje. We maakten een afspraak voor diezelfde middag. Het gezin wilde hun huis verkopen (twee-onder-één-kap woning uit de jaren ’60 in Ulft) maar het stond nog vol met spullen en was nog niet geschikt voor de verkoop. De makelaar had ze geadviseerd om contact met mij op te nemen. Kon ik advies geven? Al wandelend door het huis gaf ik opruimadvies. En alhoewel mijn handen jeukten om te gaan opruimen, wilden ze zélf opruimen. Nog diezelfde dag werd een afspraak ingepland met de fotograaf van de makelaar voor over tweeënhalve week (een flinke stok achter de deur) en begon het gezin enthousiast met opruimen.

Twee afspraken

Na het kennismakingsgesprek en een uitgebreide ronde door het huis maakten we twee concrete afspraken:

1.    Opruimen: het gezin zou de komende weken zelf gaan opruimen en ik zou helpen met de laatste puntjes op de i.

2.    Stylen: twee uur voor de komst van de fotograaf zou ik alles in orde maken en het huis stylen.

Veel opgeruimd

In de twee weken tussen ons kennismakingsgesprek en de vervolgafspraak was er door het gezin enorm veel werk verzet. De kringloopwinkel had veel spullen opgehaald; de garage was nagenoeg leeg, er waren heel veel boeken opgeruimd en de tuin stond er prachtig bij. Het verschil met twee weken geleden was enorm. Tijdens de vervolgafspraak werkten we samen van kamer naar kamer en ruimden we de laatste spullen op. Alles moest strak in orde zijn voor de foto’s en de verkoop van het huis.

Opgeruimde ouderslaapkamer

Stylen

Ter voorbereiding op de tweede afspraak had ik de auto vol geladen met mooie spullen. Wollen dekens in blauw, groen en grijs; glazen flessen; leuke accessoires; planten; bloemen en schapenvachtjes. Tijdens de tweede afspraak ruimde ik de laatste spullen op, haalde een doekje over de meubels en de vensterbanken en stylde de verschillende ruimtes met de meegebrachte spullen. Ik zeemde ook nog even de ramen buiten en zette de tuinstoelen uitnodigend neer. En precies op tijd waren we klaar, tevreden met het resultaat.

Rommelkamer zonder rommel

Mooi resultaat

Zowel mijn klant, als de fotograaf en de makelaar waren tevreden met het resultaat. En ik ben blij met zo’n mooie opdracht én een goed resultaat. 

Klant Jan Wissing: "We hebben samen met Carmen onze woning opgeruimd, zodat deze helemaal klaar was voor de fotosessie. Het was fijn dat er met andere ogen naar de inrichting van onze woning werd gekeken. En vlak voor de fotosessie heeft Carmen al onze ruimtes gestyled. We hebben prettig samengewerkt."  

Makelaar Ivar Henny (Alliance Makelaars): “Het huis zag er goed uit, een heel verschil met een paar weken geleden. Er is veel werk verzet en het resultaat mag er zijn! Ik schakel Carmen een volgende keer graag weer in.”

Fotograaf Bas Weetink: "Het zag er top uit! Verzorgd en opgeruimd. Voor de woningfotograaf een ideale werkomgeving. Goed gedaan, Carmen!" 

Gezellige woonkamer met haard

Het huis is inmiddels verkocht via Alliance Makelaars

Reacties

Populaire posts